Tipe File ARC

- Kasunyatan cepet

Apa file ARC lan carane mbukak

Apa sampeyan duwe masalah mbukak file ARC utawa mung mikir apa isine? Kita nerangake kanggo apa file kasebut digunakake lan nuduhake piranti lunak sing kita ngerti bisa mbukak utawa nangani file sampeyan.

Apa file ARC?

File ARC duwe macem-macem kegunaan, lan arsip kompres ARC minangka salah sawijining.

Arsip sing dikompres ARC

File sing ngemot ekstensi file .arc minangka file arsip sing dikompres. File arsip minangka kumpulan file sing digabung dadi siji file kanggo distribusi sing luwih gampang. Ngompres file tegese ukurane wis suda kanggo ngirit ruang panyimpenan lan bandwidth. Sampeyan mbutuhake alat "decompressor" kanggo ngakses isi file kasebut.

Format ARC diciptakake dening System Enhancement Associates (SEA) ing taun 80-an, lan sampeyan butuh alat kasebut, uga dijenengi "arc", kanggo ngompres lan decompress file ARC.

Iki minangka salah sawijining format arsip sing paling wiwitan kaya file ZIP . Saiki, format ARC asli wis ora digunakake maneh, nanging sawetara piranti lunak modern isih bisa decompress file arsip lawas iki.

Cara mbukak file ARC

Kita wis nemtokake 3 pambuka ARC sing kompatibel karo jinis file ARC tartamtu iki.

Program sing mbukak file arsip sing dikompres ARC

BitZipper BitZipper Diverifikasi
PowerArchiver PowerArchiver Diverifikasi
Stufit Expander Stufit Expander Diverifikasi

Dianyari pungkasan: 5 Juli 2022

Kabeh format file dikenal nggunakake extension .ARC

Nalika arsip teken ARC jinis populer ARC-berkas, kita ngerti 7 beda nggunakake extension .ARC. Piranti lunak sing beda bisa nggunakake file kanthi ekstensi sing padha kanggo macem-macem jinis data.

Arsip kompres FreeArc

Sawetara file .ARC minangka file arsip sing dikompres digawe nganggo FreeArc. File arsip minangka sakumpulan file sing digabung dadi siji file kanggo distribusi sing luwih gampang ing internet, lan kompres (nyuda ukuran file) ditindakake kanggo ngirit bandwidth.

FreeArc minangka alat kompresi sing nggunakake algoritma kompresi sing beda-beda gumantung saka saben jinis file ing arsip. Siji algoritma digunakake kanggo contone, kompres file swara, lan algoritma liyane digunakake kanggo compress file eksekusi.

Benchmarking nuduhake yen FreeArc bisa ngalahake program populer kaya WinZip, 7-Zip, lan WinRAR babagan efisiensi kompresi. Nanging, pangembangan FreeArc katon mandheg, lan situs web resmi ora online maneh.

Nalika kita durung verifikasi aplikasi kasebut dhewe, pangguna wis nyaranake 10 pambuka ARC sing beda-beda sing bakal ditemokake ing ngisor iki.

Format File ARC Arsip Internet

Internet Archive, layanan pengawetan situs web, duwe format file arsip dhewe nggunakake ekstensi file ARC. Padha digunakake kanggo nyimpen salinan kaca web sing diundhuh saka internet.

Iku nggunakake kompr├Ęsi GZIP standar, nanging nyimpen file ing cara menarik: Tinimbang compressing kumpulan kaca menyang file arsip teken siji, padha compress saben file karo GZIP lan concatenate menyang file ARC siji. Kanthi cara kasebut, alat kasebut bisa nggoleki file tartamtu ing file ARC lan mung dekompresi, tinimbang kudu decompress kabeh file dhisik. Format kasebut kompatibel karo GZIP supaya sampeyan bisa nganggep minangka file .gz normal .

Nalika kita durung verifikasi aplikasi kasebut dhewe, pangguna wis nyaranake 10 pambuka ARC sing beda-beda sing bakal ditemokake ing ngisor iki.

Data Kompresi Nintendo Yaz0

File Nintendo ARC minangka file data game ing format "Yaz0" proprietary. Format Nintendo ARC digunakake kanggo ngompres (ngirangi ukuran) data game kaya model 3D lan file tekstur, supaya bisa luwih akeh data ing media siji kaya CD utawa DVD. Padha uga umum katon nggunakake ekstensi file .szs .

Nalika kita durung verifikasi aplikasi kasebut dhewe, pangguna wis nyaranake 10 pambuka ARC sing beda-beda sing bakal ditemokake ing ngisor iki.

Gambar disk Xexor Amstrad

File .ARC sing digawe nganggo sarana disk Amstrad Xexor ngemot salinan disket Amstrad. Amstrad nggawe komputer ngarep populer ing 80s, lan yen sampeyan kasengsem ing sistem komputer warisan iki, sampeyan bisa nemokake file .arc iki yen sampeyan pengin main game Amstrad lawas ing emulator.

Sampeyan biasane ora perlu ngowahi utawa ndeleng file kasebut, amarga mung ngemot informasi sing bisa digunakake dening program piranti lunak sing nggunakake.

Format file liyane nggunakake ekstensi ARC

Liwat riset file ARC, kita ngerti yen format ing ngisor iki ana. Nanging, kita durung nganalisa kanthi rinci.

  • ArcMac Compressed Archive
  • Arsip EZBIND

Macem-macem app sing nggunakake file nganggo ekstensi iki

Aplikasi iki dikenal kanggo mbukak jinis file ARC tartamtu. Elinga, program sing beda-beda bisa nggunakake file ARC kanggo macem-macem tujuan, mula sampeyan kudu nyoba sawetara supaya bisa mbukak file tartamtu.

PowerISO PowerISO
PeaZip PeaZip
Bandizip Bandizip
Arsip Gratis Hamster Arsip Gratis Hamster
FreeArc FreeArc
WinAce Archiver WinAce Archiver
PowerDesk PowerDesk
Filzip Filzip
Gambar R-Drive Gambar R-Drive
ZipGenius ZipGenius