Tipe File INI

- Kasunyatan cepet

Apa file INI lan carane mbukak

Apa sampeyan duwe masalah mbukak file INI utawa mung mikir apa isine? Kita nerangake apa file kasebut digunakake lan nuduhake piranti lunak sing kita ngerti bisa mbukak utawa nangani file sampeyan.

Apa iku file INI?

File INI duwe macem-macem kegunaan, lan Konfigurasi INI Generik minangka salah sawijining.

File Konfigurasi INI Umum

File INI iki minangka file setelan lan opsi sing biasane ditemokake ing komputer Windows. Akeh aplikasi lan piranti pihak katelu sing mlaku ing Windows OS nggawe file INI kanggo nyimpen data khusus program.

Data sing disimpen ing file INI iki bisa kalebu param├Ęter tartamtu, file tartamtu- lan lokasi direktori sing digunakake dening program gadhah. Pilihan khusus aplikasi sing disimpen kanthi gawan nalika instalasi program, utawa dipilih dening pangguna sajrone konfigurasi manual aplikasi kasebut, bisa uga disimpen ing file .ini iki.

Nalika wiwitan, akeh aplikasi Windows lan program pihak katelu sing utamane ngakses data sing disimpen ing file INI sing gegandhengan. Amarga file INI minangka file teks biasa, file .ini iki bisa dibukak nggunakake aplikasi panyuntingan teks kaya Notepad.

Cara mbukak file INI

Kita wis dikenali 4 openers INI sing kompatibel karo jinis tartamtu saka file INI.

Program sing mbukak file Konfigurasi INI Umum

Bitberry File Opener Bitberry File Opener Diverifikasi
UltraSunting UltraSunting Diverifikasi
Notepad++ Notepad++ Diverifikasi
TextPad TextPad Diverifikasi

Dianyari pungkasan: 29 Juni 2022

Format file liyane nggunakake ekstensi INI

Liwat riset file INI, kita ngerti yen format ing ngisor iki ana. Nanging, kita durung nganalisa kanthi rinci.

  • Setelan Profil Cura
  • Microsoft QBX Local INI File
  • MIRAX Slide Data File
  • File INI OS/2
  • File Info Kulit GUI Ozon
  • File Info Album Picasa
  • Driver Printer Superbase
  • Database TOPBENC
  • Laporan Kacilakan Engine Unreal
  • File Info Boot Loader Windows
  • WinFellow Emulation Preset

Macem-macem aplikasi sing nggunakake file nganggo ekstensi iki

Aplikasi iki dikenal kanggo mbukak jinis file INI tartamtu. Elinga, program sing beda bisa nggunakake file INI kanggo macem-macem tujuan, mula sampeyan kudu nyoba sawetara supaya bisa mbukak file tartamtu.

Microsoft Web Platform Extensions Microsoft Web Platform Extensions
GetDiz GetDiz
Kode Edge CC Kode Edge CC
kurungan kurungan
AkelPad AkelPad
WZ EDITOR WZ EDITOR
Notepad Notepad
UltraEdit dilokalisasi UltraEdit dilokalisasi
UEStudio UEStudio
Breed3.0.3 Breed3.0.3